Arbeidskontoret

Fra heimskringla.no
Revisjon per 13. jan. 2013 kl. 00:28 av JJ.Sandal (diskusjon | bidrag) (Arbeidskontoret)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Norsk.gif


Meld deg til tjeneste nå!
Arbeidskontoret


Arbeidskontoret er en oppslagstavle og inneholder informasjon om aktuelle prosjekter og gjøremål på heimskringla.no. Vi ønsker å komme i kontakt med flere personer som kan være interessert i å delta i ulike deler av prosjektet.


Bidra økonomisk?

HEIMSKRINGLA er et privat initiativ. Prosjektet mottar ikke noen form for offentlig eller privat støtte. Vi har kun utgifter og ingen inntekter. Kostnader til teknisk drift og utstyr bæres av privatpersoner. Alle økonomiske bidrag mottas derfor med stor takk. Ønsker du eller ditt foretak å støtte prosjektet økonomisk? Ta gjerne kontakt med oss, eller bruk vårt kontonummer 97105024499. For å kunne motta penger fra utlandet benytter du vårt IBAN-nummer: NO6897105024499 og Skandiabanken sin SWIFT-kode: DNBANOKK). Alle bidragsytere krediteres med navn for sine bidrag. Er avsenderbanken medlem av SEPA kan de sende betalingen som en SEPA-betaling. SEPA betalinger kan kun utføres i Euro. Avsenderbanken benytter da SWIFT-kode: SKIANOBB, samt vårt IBAN-nummer: NO6897105024499.


Del dine bilder på heimskringla.no

Heimskringlas Bildearkiv med bilder fra oldtidsminner og historiske steder i Norden vokser stadig. I dag teller bildearkivet ca 2000 bilder av gravminner, helleristninger, runesteiner og andre kulturhistoriske severdigheter fra ulike tidsperidoer. Ta gjerne kontakt med Jon Julius om også du er interessert i dele dine bilder på heimskringla.no. Heimskringla setter selvsagt et visst krav om bildenes kvalitet og at bildene kommer i en passende filstørrelse som vises godt på skjermen. Dette avhenger selvsagt av bildets kvaliteter. Ønsket størrelse er 640x480 pixler og filstørrelse på mellom 100-200 kb. Send gjerne med en kort infotekst om motivet, alder, historie eller annet av interesse. Et eksempel på oppsett og bildetekst finner du her (Billeder_fra_Elgesem).


Dugnadsprosjekt

Vi trenger flere frivillege korrekturlesere som kan delta i dugnadsarbeidet og utvide prosjektets tekstsamlinger. Et pågående prosjekt er bl.a. publisering av «Den norsk-islandske skjaldedigtning» av Finnur Jónsson, Flateyjarbók og Íslendinga sögur. Om du er interessert i kulturformidling og å delta i et spennende prosjekt ta kontakt med Carsten.


Heimskringla.no trenger teknisk assistanse

Vi trenger hjelp for å løse noen tekniske utfordringer. Vi vil gjerne komme i kontakt med flere kompetente personer med erfaring og kunnskap til MediaWiki-systemet som kan være interessert i å hjelpe til med vedlikehold og administrering av databasen. Ta gjerne kontakt med Jon Julius.


Lenking til heimskringla.no

Det finnes mange nettsider som lenker til ulike tekster på heimskringla.no. Bl.a. lenker encyklopedien Wikipedia til flere av våre enkelttekster og inngangssider. Dette gjelder særlig de nordiske utgavene av Wikipedia, men også den engelske og andre språkutgaver lenker fra relevante artikler til våre tekster. Etter åpningen av den nye databasen viser mange av lenkene på Wikipedia til gamle URLs som ikke eksisterer lenger på heimskringla.no. Disse lenkene trenger derfor systematisk oppdatering i de ulike encyklopediene! Fint om noen tar tak i dette. - JJ