Forskjell mellom versjoner av «Bruker:JJ.Sandal»

Fra heimskringla.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: {| class="toccolours" border="0" width="100%" cellpadding="4" style="border-collapse:collapse" |- style="background-color:#fefdfd" !align="center" valign="top" width="90%" | !!align="...)
(Ingen forskjell)

Revisjonen fra 11. jan. 2013 kl. 17:01

Norsk.gif Islandsk.gif


Jon Julius Sandal.

Jeg heter Jon Julius Sandal og er grunnlegger av heimskringla.no. Jeg har arbeidet med prosjektet i flere faser siden 1997.

Jeg er født i Reykjavík på Island i 1969 og har vært bosatt i Norge siden 1995. Jeg er utdannet førskolelærer, bor i Oslo med kone og barn og arbeider som pedagogisk leder i en barnehage i Oslo. Det finnes forresten en omtale av meg på Wikipedia og en profil på Venstres hjemmesider, der jeg har engasjert meg i den politiske debatten, bl.a. om integrering, kvaliteten i barnehagene og lokaldemokrati. Du finner meg også på Facebook.

Interesser

Som en kanskje forstår av dette prosjektet er jeg opptatt av formidling av kultur og kunnskap. Foruten å veve på heimskringla.no, er min store lidenskap å reise rundt i kulturlandskapet for å oppsøke kulturminner; helleristninger, megalitter og andre fornminner. Jeg begynner å bli godt kjent med fortidsminner i Danmark og det sørlige Sverige og Norge. Favorittstedet er Bohuslän i Sverige.

Jeg har alltid vært engasjert i det som skjer rundt meg, i samfunnet og ute i verden, og viser gjerne min solidaritet med andre. Jeg er tilhenger av et flerkulturelt fellesskap, valgfrihet og mangfold. Jeg er ateist, tvers i gjennom sosialliberal og aktivt medlem i Venstre.

Musikk er en stor del av mitt liv og i mine yngre dager var jeg aktiv innefor det alternative musikkmiljøet på Island. Bl.a. som vokalist i pønkebandene Sogblettir og Niður fra 1986-1995.

Jeg samler på filmer, og liker best science fiction, eventyr-, monster- og dinosaurfilmer. En absolutt favoritt er filmene av Ray Harryhausen. Japanske Godzilla er også en stor favoritt. Selvsagt har jeg også en anstendig samling med vikingfilmer. TV-serier og damefilmer er ikke noe for meg :-)

Slektsgransking

Jeg har gjort noe slektsgransking og funnet ut at jeg nedstammer fra mange av sagaenes helter og heltinner. Bl.a.: Aud den dyptenkte, Egil Skallagrimsson, Grjotgard Herlaugsson, Gudrun Osvivsdotter, Harald Hårfagre, Ingolv Arnesson, Melkorka Myrkjartansdatter, Snorre Sturlason, Torfinn Karlsevne, Torgeir gode på Ljósavatn, Torbjørn 'sur' Torkelsson m.fl. (Kilde:islendingabok.is)

Jeg har m.a.o. kunnet spore min slekt tilbake til forhistoriske kongeslekter og de gamle guder, urkreftene og Fornjot den gamle. Mer om dette senere.

Bilder fra Bohuslän