Óláfsdrápa sœnska (B1)

Den norsk-islandske skjaldedigtning

6. Fold verr folk-Baldr,
fár má konungr svá,
ǫrn reifir Áleifr,
es framr Svia gramr.

1. Jǫfurr heyri upphaf hróðrs sins; ofrask mun rétt lof konungs; hann nemi hǫttu bragar mins = Kongen høre på begyndelsen til sit digt; kongens rigtige lovprisning vil blive fremført; han lægge mærke til mit digts verseform.
   2. Vísi tekr víst munlaust víf Óska austr; allvaldr aldar hefr gótt líf víg-Freys = Fyrsten tager i besiddelse tilvisse det herreløse land i østen; herskeren nyder krigerens gode liv.
   3. Þengill, þreks gǫrr, vas þegar ungr vígs ǫrr; biðk hans aldr haldask; hann telk yfirmann = Kongen, rede til kraftig dåd, var allerede som ung krigersk; jeg ønsker at han må leve længe; ham betragter jeg som en sand hersker.
   4. Ǫrn drekkr sylg; ylgr fær undarn af hræum; opt rýðr ulfr kjǫpt; ari getr þar verð = Örnen får sig drik; ulvinden får føde af ligene; ofte rødfarver ulven sin kæbe; örnen får måltid der.
   5. Mæ borð braut, en breki þaut fyr ofan sæ; viðar morð óx; meðr fengu mikit veðr = De smalle planker brødes, og brændingen bruste på havets flade; stormen voksede; mændene fik en stærk storm.
   6. Folk-Baldr verr fold; fár konungr má svá, - Áleifr reifir ǫrn; Svía gramr es framr = Krigeren værger sit land; få konger er mægtige som han - Olav glæder örnen -, Sveakongen er ypperlig.