Johannes' Aabenbaring

Velg språk Norrønt Islandsk Norsk Dansk Fornsvensk Færøysk

Af Bibelen paa norsk-islandsk

Johannes' åpenbaring 21,1:
Guð mun gera nyjan himin ok nyja jörð

1, 15 (P. 619). Fœtr hans eru líkir gulli rennanda í ofni brennanda.

2, 13 (W. 167). Veit ek hvar þú byggvir, þar er fjánda setr er, er at meiri raun at er þú heldr vel trú mína, ok göfgar nafn mitt.

3, 20 (W. 215). Se nú, ek stend fyr durum ok berk á hurð, hvergi er upp ríss ok lykr mér upp hurðina, þá mun ek inn ganga til hans ok hafa nóttorð með hánum ok hann með mér.

4, 7-8 (U. 78). Sá ek hjá dómstoli guðs fjogur kykvendi augna full utan ok innan umbhverfis. - - Eitt af þessum kykvendum var líkt enu óargu dyri, annat var líkt oxa, hit þriðja hafði álit manns, en hit fjórða var líkt erni fljúganda.

5, 3 (H. I 254). Engi var fundinn maklegr á himni né á jörðu né undir jörðu at lúka upp bókinni.

8, 3 (B. 166). Engill stóð hjá altari ok hafði gollegt reykelsisker í hendi ok var hánum selt mart reykelei. Þat eru bœnir heilagra, at hann görði dyrlegan ilm fyr gollegu altari, þat er fyr augliti guðs.

12, 4 (P. 620). Hali hans dró hinn þriðja hlut af stjörnum himinsins ok sendi þær á jörð.

13, 1-4 (P. 614). Ek sá dyr ganga upp ór sjónum, þat var með 7 höfðum, ok yfir hverju höfði guðlastanarnafn. Þat hafði 10 horn, ok yfir hverju horni stóð koróna, fœtr þess váru sem á birni, munnr þess sem á leóne. Þat var líkt pardo. Þessu dyri gaf dreki sinn krapt ok mikit vald, ok eitt af hans höfðum sá ek svá sem drepit í dauða, ok dauðasár hans er grœtt, ok þat undrast öll jörð ok dyrkar drekann, er vald gaf dyrinu, ok þeir dyrkuðu dyrit svá segjandi: Hverr er líkr sjódyri ok hverr mun mega stríða móti því?

18, 4 (El. 131). Farið út frá þeim, lyðr minn, at eigi takit þér hlut með þeim í píslum.

21, 1 (El. 71). Guð mun gera nyjan himin ok nyja jörð.

21, 13 (W. 18). Þrjú hlið váru austan á borginni ok 3 sunnan, 3 vestan ok 3 norðan.

22, 12 (U. 212). Se nú, ek kœm skjótt, ok laun man fylgja mér, ek skal gjalda hverjum eptir sínum verkum.