Kongerækken

Kongerækken[1]

Fragment

oversat fra gammeldansk af Jesper Lauridsen

Tekstgrundlaget for denne oversættelse er Kongetal på www.middelaldertekster.dk

— — kong Vermund — Vigleiks søn.  /  Så kom kong Uffe den Stærke — Vermunds søn.  /  Så kom kong Dan — Uffes søn.  /  Så kom kong Hugleik — også Uffes søn.  /  Så kom kong Frode den Storladne — Hugleiks søn.  /  Så kom kong Dan den Dådfulde — Frodes søn.  /  Så kom kong Fridleif — kong Dans søn. Hans dronning hed Falka.  /  Så kom kong Frode den Fredgode — Fridleifs søn. Hans dronning hed Ulfhild.

Disse var alle før Guds fødsel, men Gud blev født i kong Frodes dage.

Så kom kong Fridleif — Frodes søn. Hans dronning hed Erida.  /  Så kom kong Frode den Hårde — Fridleifs søn.  /  Så kom kong Ingjald — Frodes søn. Hans dronning hed Sværte.  /  Så kom kong Oluf — Ingjalds og Sværtes søn.  /  Så kom kong Frode den Tapre — Olufs søn. Hans dronning hed Allofth.  /  Så kom kong Halfdan — Frodes søn. Hans dronning hed Torhilde.  /  Så kom kong Heden den Høviske — også Frodes søn. Hans dronning hed Hilda — —

Note:

1. Denne fragmentariske tekst er overleveret i det skånske håndskrift Codex Runicus (AM 28, 8º), der — som navnet antyder — er skrevet med runer.