Film og underholdning

Fra heimskringla.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Norsk.gif


Film og underholdning


Her kommer en oversikt over et utvalg filmer fra min egen samling med bakgrunn i oldtiden, i hovedsak vikingtiden og middelalderen. Jeg har også valgt å ha med filmer som omhandler menneskets eldre historie, eks. steinalderen, samisk historie osv. Ikke alle filmene holder kunstnerisk kvalitet eller kan sies å være autentiske i forhold til den tid de beskriver. Filmenes terningkast er min egen vurdering hovedsakelig med utgangspunkt i filmenes underholdningsverdi om ikke annet, og bør ikke tas alt for høytidling.

Jeg selger ikke filmer, men er alltid interessert i byttehandel av filmer om vikingtiden og annet relevant. Om du har noe jeg mangler og omvendt er det bare å ta kontakt. Foruten disse spillefilmene har jeg et stort utvalg dokumentarfilmer på DVD-R, DVD og VHS.

Flere av filmene finnes på DVD, og kan bestilles på CDON i Norge, Danmark og Sverige.

Se også samleside for Vikingfilmer på Youtube.

Jon Julius Sandal


Utlaginn.jpg

Útlaginn (1981)
Tern6.gif
Regissør: Ágúst Guðmundsson
Islandsk tale, engelsk undertekst (DVD)
Islandsk tale, norsk undertekst (DVD-R)
Format: DVD og DVD-R
Medvirkende: Tinna Gunnlaugsdóttir, Kristján J. Jónsson, Arnar Jónsson, Þráinn Karlsson, Benedikt Sigurðarson, Helgi Skúlason, Ragnheiður Steindórsdóttir, Bjarni Steingrímsson.

Sagaen om Gisle Sursson er en av de mest spennende og velskrivne av de islandske sagene. "Den fredlause" er tro mot sagaen og gir et relativt bra bilde av det samfunnet islendingesagaene beskriver. Jeg har to versjoner av filmen. En promoutgave på DVD med engelsk undertekst og en VHS med norsk undertekst. Offisiell DVD-utgivelse er på vei. Ágúst Guðmundsson har også laget filmene Mávahlátur, Með allt á hreinu og vikingfilmen Sea Dragon (se lenger ned).

Veiviseren.jpg

Veiviseren (Ofelas) (1987)
Tern6.gif
Regissør: Nils Gaup
Samisk tale, norsk undertekst
Format: DVD, spesial 2 disk utgave
Medvirkende: Mikkel Gaup, John Sigurd Kristensen, Helgi Skúlason, Svein Scharffenberg, Knut Walle, Anne-Marja Blind, Ellen Anne Buljo, Sara Marit Gaup, Inger Utsi, Henrik H. Buljo, Amund Johnskareng, Ailo Gaup, Svein Birger Olsen, Ingvald Guttorm, Sverre Porsanger, Nils Utsi, Nils-Aslak Valkeapää

Legenden om unggutten Aigins kamp for å redde seg selv og sitt folk fra de hensynsløse Tsjudene hadde gått i arv i Finmark i nær 1000 år. Å lage en film på samisk ble først sett på som urealistisk, men da Nils Gaup til slutt lykkes etter mange års motgang skulle filmen vise seg å bli den største internasjonale suksess norsk film noengang har hatt.

Mini flag no.gif Bestill Veiviseren på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Veiviseren på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Vägvisaren på CDON (Sverige)

Valhall.jpg

Valhalla (1987)
Tern6.gif
Regissør: Peter Madsen, Jeffrey James Varab
Språk: dansk, norsk, svensk, engelsk
Format: DVD, spesial 2 disk utgave
Animasjonsfilm

Tordenguden Tor og hans listige ledsager Loke tar de to vikingbarna Tjalve og hans søster Roskva over regnbuen for å leve som tjenere blant de legendariske heltene i gudenes kongerike. Tjalve og Roskva møter Quark, en uskikkelig liten jotununge. De slår seg sammen med ham for å bekjempe urettferdig behandling, og sammen skaper de et hjem i et solfylt lite hus i tretoppene. Men det er problemer i vente når Tor oppdager gjemmestedet deres og tar dem med til jotuenes rike.
PS; Disken inneholder også alle kortfilmene om Quark. I alt åtte filmer. Dansk og engelsk tale.

Mini flag no.gif Bestill Valhalla på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Valhalla på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Valhalla på CDON (Sverige)

Haxornastid.jpg

Häxornas Tid (2005)
Tern6.gif
Regissør: Jan Guillou
Svensk tale, svensk tekst
Format: DVD
Medvirkende: Jan Guillou

En dokumentarserie av Jan Guillou basert på boken Häxornas försvarare. Serien er en skildring av hvordan over 1000 nordiske kvinner ble dømt til døden og brendt på bålet på 1600-tallet.

Beowulfandgrendel.jpg

Beowulf & Grendel (2005)
Tern5.gif
Regissør: Sturla Gunnarsson
Engelsk tale
Format: DVD
Medvirkende: Gerard Butler, Ingvar Eggert Sigurðsson, Stellan Skarsgård, Sarah Polley, Gunnar Eyjólfsson, Steindór Andersen

Filmen som er regissert av islandske Sturla Gunnarsson er basert på et angelsaksisk heltekvad fra 700-tallet (Beowulf) og er den dyreste filmen som noen gang er laget på Island. Et blodig eventyr fra fortiden om norrøne krigere og deres kamp mot det morderiske trollet Grendel.

Arn - Tempelridderen.jpg

Arn - Tempelridderen (2007)
Tern5.gif
Regissør: Peter Flinth
Svensk tale, norsk, svensk, finsk tekst
Format: DVD
Medvirkende: Bibi Andersson, Catherine Hansson, Donald Högberg, Gustaf Skarsgård, Jakob Cedergren, Joakim Nätterqvist, Joel Kinnaman, Julia Dufvenius, Lina Englund, Milind Soman, Mirja Turestedt, Morgan Alling, Simon Callow, Sofia Helin, Stellan Skarsgård, Steven Waddington, Thomas Waern Gabrielsson, Vincent Perez

Året 1150 blir Arn Magnusson født på Arnäs gård i Västra Götaland. Han oppfostres i kloster, og blir en sterk ung mann og en virkelig kriger. I Cecilia møter han den store kjærligheten, men Cecilia blir innesperret i kloster og Arn sendes avgårde som tempelridder til Det Hellige Land. Vil Arn klare å vende tilbake for å kjempe for sin kjærlighet og for å forene sitt land til et sterkt og samlet rike.

Mini flag no.gif Bestill Tempelridderen på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Tempelridderen på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Tempelridderen på CDON (Sverige)

Arn - Riket ved veiens ende.jpg

Arn - Riket Ved Veiens Ende (2008)
Tern5.gif
Regissør: Peter Flinth
Svensk tale, norsk, svensk, finsk tekst
Format: DVD
Medvirkende: Bibi Andersson, Elise Pärnenen, Fanny Risberg, Gustaf Skarsgård, Joakim Nätterqvist, Joy Andersson, Lina Englund, Martin Wallström, Michael Nyqvist, Mirja Turestedt, Morgan Alling, Sofia Helin

Året er 1177. Arn Magnusson er 27 år og allerede en lederskikkelse blant korsfarerne i det hellige landet. Mye har skjedd på de 10 årene som har gått siden han ble forvist fra Arnä på grunn av sin forbudte kjærlighet til Cecilia. Nå er Arn borgherre i garnisonen i Gaza med oppdrag om å opprettholde lov og orden i området. Samtidig soner Cecilia sin straff i Gudhems Kloster der den utspekulerte og nådeløse moder Rikissa hersker. Utenfor pågår fortsatt den blodige maktstriden mellom de sverkerske og erikske ættene.

Mini flag no.gif Bestill Riket Ved Veiens Ende på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Riket Ved Veiens Ende på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Riket Ved Veiens Ende på CDON (Sverige)

Arnsrike.jpg

Arns Rike (2004)
Tern5.gif
Regissør: Christian Arnet
Svensk tale, svensk tekst
Format: DVD
Medvirkende: Jan Guillou, Peter Englund, Gunnar Eriksson

En TV-serie i fem deler. Serien er et storslagent historisk eventyr med Jan Guillou som guide til 1100-tallet og nasjonen Sveriges opphav. Vi tar del i en brytningstid med sterk utenlandsk påvirkning, kristendommens innmarsj, historiske slag og blodig maktkamp mellon slekter og konger. Dessuten avsløres også de myter og historieforfalskninger om middelderen som har oppstått gjennom tidene.

Mini flag no.gif Bestill Arns Rike på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Arns Rike på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Arns Rike på CDON (Sverige)

Stenristarna.jpg

Stenristarna (2005)
Tern5.gif
Regissør: Mikael Agaton og Martin Widman
Svensk tale
Format: DVD
Medvirkende: Produsert av Agaton film & television for SVT Vetenskap i samarbeid med NRK, DR og YLE.

Stenristarna er en svensk dokumentarserie i tre deler om nordens helleristninger. Serien bygger på senere tids forskningsresultater og på nye tolkninger av helleristningene.

Mini flag no.gif Bestill Stenristarna på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Stenristarna på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Stenristarna på CDON (Sverige)

Islanonthetop.jpg

Øya ved verdens ende (The Island at the Top of the World) (1974)
Tern5.gif
Regissør: Robert Stevenson
Engelsk tale, tekstet på norsk dansk svensk mm.
Format: DVD
Medvirkende: David Hartman, Donald Sinden, Jacques Marin, Mako, David Gwillim, Agneta Eckemyr, Gunnar Öhlund, Lasse Kolstad, Erik Silju, Rolf Søder, Torsten Wahlund, Sverre Anker Ousdal, Niels Hinrichsen, Denny Miller, Brendan Dillon m.fl.

En eventyrfilm fra Walt Disney i ekte Jules Vernes stil om en ekspedisjon som drar med luftskip til Arktis for å finne sønnen til lederen Sir Anthony. Målet er en legendarisk øy hvor hvalene drar for å dø. Det de finner er en vulkansk øy der det fortsatt finnes vikinger. Og vikingene ... de snakker norsk. I filmen spiller det flere kjente norke skuespillere. Robert Stevenson har laget en lang rekke barne- og familiefilmer bl.a. klassikeren Mary Poppins. The Island at the Top of the World er en av de siste filmene han laget.

Braveheart.jpg

Braveheart (1995)
Tern5.gif
Regissør: Mel Gibson
Engelsk tale, tekstet på dansk, norsk, svensk, islendsk, mm.
Format: DVD
Medvirkende: Mel Gibson, Sophie Marceau, Brian Cox, Patrick McGoohan

Mel Gibson spiller hovedrollen og har selv regissert denne storslåtte sagaen om Skottlands blodige kamp for frihet i det 13. århundre. Da William Wallacs (Mel Gibson) kone blir voldtatt og myrdet av engelske soldater, blir hans egen søken etter hevn raskt forvandlet til en lidenskapelig kamp for sitt lands frihet. Beretningene om Wallacs mot inspirerer bøndene og det jevne folk til å gripe til våpen mot engelskmennene og forvandle korstoget til en åpen krig. Braveheart er et overveldende, følelsesladet historisk epos fylt med lidenskap, forræderi og mot.

Mini flag no.gif Bestill Braveheart på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Braveheart på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Braveheart på CDON (Sverige)

Eriktheviking.jpg

Erik the Viking (1989)
Tern5.gif
Regissør: Terry Jones
Engelsk tale
Format: DVD
Medvirkende: Tim Robbins, Mickey Rooney, Terry Jones, John Cleese, Eartha Kitt.

Femrisulven har svelget sola og den store Vinteren har senket seg over jorden. Det er øksens og sverdets tidsalder, og verden vil bli ødelagt dersom ikke noen kan vekke gudene og bringe sola tilbake på himmelen.

Dienibelungen1924.jpg

Die Nibelungen (1924)
Tern5.gif
Regissør: Fritz Lang
Stumfilm
Format: DVD
Medvirkende: Gertrud Arnold, Margarete Schön, Hanna Ralph, Paul Richter m.fl.

Fem timer langt episk drama i to deler av Fritz Lang; Siegfried og Kriemhilds Rache.

Questforfire.jpg

La Guerre du feu (Ildkrigen) (1981)
Tern5.gif
Regissør: Jean-Jacques Annaud
Engelsk
Format: DVD
Medvirkende: Everett McGill, Ron Perlman, Nicholas Kadi, Rae Dawn Chong

Filmen fører oss 80000 år tilbake i tid. Menneskene har lært seg å lage ild, men fremdeles finnes stammer av menneskelignende vesener som ikke kan kunsten. Filmens regissør er også kjent for filmer som I rosens navn, Bjørnen, Sju år i Tibet og To brødre.

Walkingwithcavemen.jpg

Walking with cavemen (2003)
Tern5.gif
Regissør: Richard Dale
Engelsk tale, undertekst norsk, dansk, svensk, finsk
Format: DVD
Medvirkende: Professor Robert Winston

BBC TV-serie. Walking with Cavemen tar oss tilbake i tiden, på en oppdagelsesreise i menneskets forhistorie. Her gjenskapes virkeligheten slik den var i våre tidligste forfedres tapte verden. Opplev livet, døden og dramaene fra millioner av år tilbake, og se den utroligen historien om menneskets utvikling.

Mini flag no.gif Bestill Walking with cavemen på CDON (Norge)

Thevikings.jpg

The Vikings (1958)
Tern5.gif
Regissør: Richard Fleischer
Engelsk tale, undertekst norsk, dansk, svensk, finsk, mm
Format: DVD
Medvirkende: Kirk Douglas, Tony Curtis, Ernest Borgnine, Janet Leigh, James Donald, Alexander Knox.

The Vikings er satt i det 9. århundre, et overveldende skue med mektige rolletolkninger og briljant visuelt drama. Bittert hat hersker mellom to brødre. Prins Einar er sønn og arving til en brutal vikinghøvding. Prins Eric er uten å vite det halvbroren hans, uekte sønn av Einars far og en engelsk dronning. Når vikingene kidnapper en prinsesse, får hennes skjønnhet lidenskapen til å flamme opp i begge de to mennene, og det fører til en blodig duell som avgjør deres skjebne og den engelske tronens framtid.

Hrafninnflygur.jpg

Hrafninn flýgur (1984)
Tern5.gif
Regissør: Hrafn Gunnlaugsson
Islandsk tale, tekstet på islandsk, svensk, arabisk, tysk, kinesisk og engelsk
Format: DVD
Medvirkende: Edda Björgvinsdóttir, Helgi Skúlason, Jakob Þór Einarsson, Egill Ólafsson

Gest, en irlender, kommer til Island for å ta hevn. Som liten gutt ble han vitne til at foreldrene ble drept og søsteren bortført av to vikingbrødre Thor og Erik. Thor fostret henne opp som slave og giftet seg med henne da han gjorde henne gravid. Gest har en grusom hevn. Jeg har to utgaver av denne filmen på DVD. En islandsk restaurert utgave med bonusmateriale mm. og en billigere svensk utgave.

Mini flag no.gif Bestill Hrafninn flýgur på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Hrafninn flýgur på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Korpen flyger på CDON (Sverige)

Njáls saga DVD.jpg

Njáls saga (2003)
Tern5.gif
Regissør: Björn Br. Björnsson
Islandsk tale, tekstet på engelsk.
Format: DVD
Medvirkende: Hilmir Snær Guðnason, Ingvar Eggert Sigurðsson, Þröstur Leó Gunnarsson, Helgi Björnsson, Arnar Jónsson, Benedikt Erlingsson, Bergur Þór Ingólfsson, Guðrún Gísladóttir, Halldóra Geirharðsdóttir m.fl.

En 30 minutters TV-drama fra Njáls saga som forteller om tyveriet på Kirkjubær og den påfølgende konflikten mellom Gunnar fra Lidarende og Otkel og Skammkel. En bra film som hadde fått en sekser om den bare hadde vært lenger.

Modig (film).jpg

Modig (2012)
Tern5.gif
Regissør: Mark Andrews / Brenda Chapman / Steve Purcell
Dansk, Engelsk, Islandsk, Norsk
Format: DVD / Blu-ray
Medvirkende: Billy Connolly, Craig Ferguson, Emma Thompson, Julie Walters, Kelly MacDonald, Kevin McKidd, Robbie Coltrane.

Pixar Animation Studios, skaperne av blant annet Toy Story 3, tar deg med på et storslått eventyr i et eldgammelt land fylt med tradisjon og mysterier. Merida er en dyktig bueskyter med et heftig temperament, og datter til Kong Fergus og Dronning Elinor. For å finne sin egen vei i livet bryter Merida en urgammel skikk, noe som fører til kaos i kongedømmet.
Mini flag no.gif Bestill Modig på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Modig på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Modig på CDON (Sverige)

Thor (film).jpg

Thor (2011)
Tern4.gif
Regissør: Kenneth Branagh
Engelsk tale
Format: DVD / Blu-ray
Medvirkende: Anthony Hopkins, Colm Feore, Stellan Skarsgård, Rene Russo, Natalie Portman, Clark Gregg, Tadanobu Asano, Idris Elba, Kat Dennings, Ray Stevenson, Tom Hiddleston, Chris Hemsworth, Josh Dallas .

Den mektige, men arrogante, krigeren Thor kastes ut av Åsgard og sendes til Jorden, hvor han blir en av menneskehetens viktigste beskyttere.
Mini flag no.gif Bestill Thor på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Thor på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Thor på CDON (Sverige)

1066 Slaget ved Hastings.jpg

1066:The Battle for Middle Earth (2008)
Tern4.gif
Regissør: Justin Hardy
Engelsk tale, undertekst svensk, norsk, dansk.
Format: DVD
Medvirkende: Mike Bailey, Francis Magee, Tim Plester, Søren Byder, Ólafur Darri Ólafsson, Björn Thors, Kate Ambler, Katrine Bach

Et dokudrama fra BBC i tre deler om slaget ved Stamford Bridge og slaget ved Hastings. I året 1066 ble England forandret for alltid. Det meste av det vi vet om denne fjerne tiden var sydd inn et beryktet veggteppe, som forteller historien om kongene og erobrerne, men ikke om de vanlige menn som kjempet for deres land.
Mini flag no.gif Bestill 1066 Slaget ved Hastings på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill 1066 på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ 1066 på CDON (Sverige)

Outlander.jpg

Outlander (2008)
Tern4.gif
Regissør: Howard McCain
Engelsk tale, undertekst svensk, norsk, dansk.
Format: DVD
Medvirkende: James Caviezel, John Hurt, Jack Huston, Sophia Myles, Ron Perlman

Kainan, en mann fra en annen verden, krasjlander på jorden med sin merkelige farkost midt under vikingetiden. Men han kommer ikke alene. En fryktelig skapelse med navnet Moorwen følger like bak og tilintetgjør alt som kommer i hans vei på jakt etter romfareren. Kainan lykkes til slutt med å alliere seg med vikingene og avansert teknologi møter nå jernalderens primitive teknikk i kampen mot monsteret.
Mini flag no.gif Bestill Oulander på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Oulander på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Oulander på CDON (Sverige)

Valhalla Rising.jpg

Valhalla Rising (2010)
Tern4.gif
Regissør: Nicolas Winding Refn
Engelsk tale, undertekst svensk, norsk, dansk, islandsk m.fl.
Format: DVD
Medvirkende: Mads Mikkelsen, Alexander Morton, Ewan Stewart, Gary Lewis, Jamie Sives, Maarten Stevenson

I mange år har One-Eye (Mads Mikkelsen), en stum kriger med overnaturlige krefter, blitt holdt i fangenskap av høvdingen Barde. Med hjelp fra slavegutten Are dreper han sin fangevokter, og sammen flykter de ut på en reise inn hjertet av mørket. På deres flukt går de ombord på et vikingskip som er på vei til Norge, men skipet blir snart omsluttet av en endeløs tåke som først løser seg opp ved synet av et ukjent land. Ettersom det nye landet avslører sine hemmeligheter og vikingene møter en grufull skjebne, oppdager One-Eye endelig hans sanne jeg.
Mini flag no.gif Bestill Valhalla Rising på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Valhalla Rising på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Valhalla Rising på CDON (Sverige)

Dragetreneren.jpg

Dragetreneren (2010)
Tern4.gif
Regissør: Chris Sanders, Dean DeBlois
Dansk, Engelsk, Norsk, Svensk
Format: DVD
Medvirkende:

DreamWorks Animations Dragetreneren kombinerer ildsprutende spenning, eventyr og humor til en fengslende og original historie som har vunnet både publikums og kritikernes hjerter. Vikinggutten Hikken bryter med tradisjonen når han blir venner med en av sine verste fiender - den hissige dragen som han gir navnet Tannlaus.
Mini flag no.gif Bestill Dragetreneren på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Dragetreneren på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Draktränaren på CDON (Sverige)

Dienibelungen2004.jpg

Ring of the Nibelungs (2004)
Også kjent som Curse of the ring, Die Nibelungen og Sword of Xanten.
Tern4.gif
Regissør: Uli Edel
Engelsk tale, undertekst svensk, norsk, dansk, islandsk m.fl.
Format: DVD
Medvirkende: Benno Fürmann, Kristanna Loken, Alicia Witt, Julian Sands, Samuel West, Max von Sydow, Robert Pattinson, Mavie Hörbiger, Aletta Bezuidenhout, Sean Higgs, Götz Otto, Ralf Moeller, Tamsin MacCarthy, Leonard Moss, Ryan Slabbert, Richard Farmer, Dean Slater, Richard Thomson, Anton Moon

Opprinnelig en TV-film i to deler. Siegfried er en ung smed som ikke vet at han er tronarving til et erobret kongerike. Han blir populær hos burgunderne fordi han dreper deres forbannelse, dragen Fafnir. Når det viser seg at belønningen er en enorm skatt, vet ikke Siegfried om forbannelsen som hviler på denne, og som nå setter hans vakre, nordiske krigerdronning Brunhild i fare. Uli Edel har tidligere laget filmer som Julius Caesar, Last Exit to Brooklyn, Christiane F. og Mists of Avalon.

The Mists of Avalon.jpg

Mists of Avalon (2001)
Tern4.gif
Regissør: Uli Edel
Engelsk tale, undertekst på norsk, svensk, dansk, finsk
Format: DVD
Medvirkende: Anjelica Huston, Caroline Goodall, Edward Atterton, Joan Allen, Julianna Margulies, Samantha Mathis

Legenden om Kung Arthur och hans riddare runt det runda bordet har förts vidare från generation till generation i nästan tusen år. "Mists of Avalon" berättar den välkända sagan med en viktig och annorlunda vinkling: kvinnorna bakom tronen står i förgrunden. Vi får följa kvinnorna från barndomen tills dess att deras öden slutligen avgörs i kampen mellan kristendomen och den hedniska kulturen. Vivianne (Anjelica Huston), Sjöns härskarinna, försöker hålla de hedniska myterna om Avalon levande genom Morgaine (Julianna Marguiles) som blir hennes adept och elev.

Mini flag no.gif Bestill Mists of Avalon på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Mists of Avalon på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Mists of Avalon på CDON (Sverige)

Beowolf2007.jpg

Beowulf (2007)
Tern4.gif
Regissør: Robert Zemeckis
Engelsk tale, undertekst svensk, norsk, dansk m.fl.
Format: DVD
Medvirkende: Angelina Jolie, Brendan Gleeson, Anthony Hopkins m. fl.

Animasjonsfilm fra 2007 om helten Beowulf. Beowulf kommer til Danmark for å drepe monsteret Grendel som herjer i vikingenes land. Han får både gull og kongeriket i belønning. Men hans store ambisjoner vil til slutt kreve et fryktelig offer.
Mini flag no.gif Bestill Beowulf på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Beowulf på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Beowulf på CDON (Sverige)

Asterix.jpg

Asterix og vikingene (2006)
Tern4.gif
Regissør: Stefan Fjeldmark, Jesper Møller
Flerspråklig
Format: DVD

Provoix fra Parisium, nevøen til kongen av Gallia, har akkurat kommet på besøk, og kongen gir Asterix og Obelix et nærmest umulig oppdrag: Gjør mannfolk av gutten! For selv om Provoix virker arrogant og tøff på utsiden - er han egentlig en ekte reddhare. Den tøffe skolen gutten snart skal få gjennomgå viser seg heller ikke å føre til noen særlig forbedring.

I mellomtiden har vikingene fra nord steget i land i Gallia, de er ute etter å finne en slags fryktens mester. Som etter hva de har hørt vil kunne lære dem å fly. Frykt gir jo som kjent den redde vinger. Originaltittel: Astérix et les Vikings.

Mini flag no.gif Asterix og vikingene på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Asterix og vikingene på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Asterix og vikingene på CDON (Sverige)

Bildemangler.jpg

Olav Tryggvason Opera i 2 akter
Tern4.gif
Den Norske Opera, Ragnar Söderlind
Musikk: Edvard Grieg, Ragnar Söderlind og Richard Nordraak
Tekst: Knut Jørgen Moe og Bjørnstjerne Bjørnson
Norsk tale
Format: DVD-R
Medvirkende: Trond Halstein Moe, Ingebjørg Kosmo, Torill Eriksen Ingegjerd Oda Mantor, Ragnhild Heiland Sørensen, Terje Stensvold, Svein Carlsen, Magne Fremmerlid, Svein Erik Sagbråthen, Ivar Gilhuus, Thor Inge Falch, Anders Vangen, Gregg Santa, Ulf Øien, Kjell Magnus Sandve, Ole-Hermod Henriksen, Anne Felberg, Roald Nygård. Den Norske Operas kor og orkester, dir.: Olaf Henzold regi: Ronald Rørvik, lyssetting: Hans-Åke Sjöquist.

Mer informasjon

Grendel.jpg

Grendel Grendel Grendel (1981)
Tern4.gif
Regissør: Alexander Stitt
Engelsk tale
Format: DVD-R
Medvirkende: Peter Ustinov m.fl.

Animasjonsfilm inspirert av det angelsaksiske heltekvadet Beowulf fra 700-tallet. Historien blir her fortalt fra monsteret Grendels synsvinkel. Det er Peter Ustinov som har gitt sin stemme til den ensomme og misforståtte Grendel. Filmen er laget etter John Gardners roman Grendel.

Den13krigeren.jpg

Den 13. krigeren (1999)
Tern4.gif
Regissør: John McTiernan
Engelsk tale, tekstet på dansk, norsk, svensk, finsk, mm
Format: DVD
Medvirkende: Antonio Banderas, Sven Wollter, Omar Sharif, Maria Bonnevie, Dennis Stohøi

En ung, arabisk diplomat, Ibn Fahdlan (Banderas), blir landsforvist etter en kjærlighetshistorie med en av sultanens elskerinner, og tvinges avsted som sendebud til vikingene. Etter en strabasiøs ferd, møter araberen det fryktede krigerfolket, og han sjokkeres av deres brutale levesett. På grunn av en mystisk spådom, tvinges han til å reise nordover for å nedkjempe en fryktelig fiende - mystiske skapninger kjent for å slakte ned alt som kommer i deres vei. - Den 13. krigeren fungerer bra som en rein underholdningsfilm.

Mini flag no.gif Bestill Den 13. krigeren på CDON (Norge)

Prinsenafjylland.jpg

Prinsen af Jylland (Prince of Jutland, Royal Deceit) (1994)
Tern4.gif
Regissør: Gabriel Axel
Engelsk tale, tekstet på dansk, norsk, svensk, finsk
Format: DVD
Medvirkende: Gabriel Byrne, Helen Mirren, Christian Bale, Brian Cox, Kate Beckinsale, Tom Wilkinson

Fenge myrder sin bror for selv at blive konge og gifte sig med brorens kone. Prins Amled spiller sindsyg for at undgå døden, men lægger i det skjulte planer for at myrde sin onkel. Amled sendes til England hvor han møder Ethel som rejser med til Danmark og det endelige opgør med onklen.

Thelongships-film.jpg

The Long Ships (1963)
Tern4.gif
Regissør: Jack Cardiff
Engelsk tale, tekstet på norsk, dansk, svensk, mm.
Format: DVD
Medvirkende: Richard Widmark, Sidney Poitier, Rosanna Schiaffino, Russ Tamblyn, Oskar Homolka, Lionel Jeffries, Edward Judd, Beba Loncar, Clifford Evans

Vikingbrødrene Rolfe og Orm stjeler både gravferdskipet til kongen og hans vakre datter Gerda, og setter seil i jakten på den sagnomsuste "Stemmenes Mor", en enorm klokke i massivt gull som er " høy som tre menn". Brødrene kjemper mot en malstrøm, et opprørsk mannskap og hevngjerrige mauriske styrker anført av prins El Mansuh.

Tristanogisolde.jpg

Tristan og Isolde (2006)
Tern4.gif
Regissør: Kevin Reynolds
Engelsk tale, undertekst på svensk, dansk, norsk og finsk
Format: DVD
Medvirkende: James Franco, Sophia Myles, Rufus Sewell, David O'Hara, Mark Strong m.fl.

Dette er historien om engelskmannen Tristan og den irske høvdingedatteren Isolde og deres kjærlighet til hverandre. For å bevare freden, og for Englands framtid, må Tristan og Isolde undertrykke sine følelser for hverandre, men jo mer de undertrykker lidenskapen, jo sterkere brenner den. Til tross for sine intensjoner om å holde seg unna hverandre, blir Tristan og Isolde hjelpeløst trukket mot hverandre, og risikerer alt for en stakket stund i hverandres armer.

Med regissør Kevin Reynolds (Robin Hood - Tyvenes Prins) og produsenten Ridley Scott (Alien, Gladiatoren) ved roret er scenen satt for en storslått og romantisk ridderfilm om mot, plikt og ære.

Mini flag dk.gif Bestill Tristan og Isolde på CDON (Danmark)

Attila.jpg

Attila the Hun (2001)
Tern4.gif
Regissør: Dick Lowry
Engelsk tale, tekstet på norsk, dansk, svensk
Format: DVD
Medvirkende: Simmone Mackinnon, Reg Rogers, Steven Berkoff, Gerard Butler, Powers Boothe

To verdener kolliderer, og med dem to menn som legemliggjør verdiene og essensen i disse verdenene. Attila, hunnerkongen, (Gerard Butler), er en visjonær som ser mer i folket sitt enn de gjør selv. Men hunerne er fornøyd med å plyndre og herje i nabolandene, ser Attila en mulighet til å danne et nytt rike og en ny verdensorden. Den romerske generalen Flavius Aëtius (Powers Boothe) representerer det beste og verste i Romerriket under rikets siste år. Han drives av ett eneste altoverskyggende mål: Romerriket må fortsette å herske over verden. "Attila the Hun" gjennomsyres av to forskjellige visjoner om verdens framtid, representert av periodens to sterke menn.

Densidsteviking.jpg

Den sidste viking (1997)
Tern4.gif
Regissør: Jesper W. Nielsen
Dansk, svensk, norsk tale, tekstet på engelsk og svensk
Format: DVD
Medvirkende: Holger Thaarup, Kim Bodnia, Per Oscarsson, René Hansen, Erik Wedersøe, Marika Lagercrantz, Bjørn Floberg

Dansk barnefilm om vikinggutten Harald som drømmer om å bli kriger og handelsmann som sin far, høvdingen Agne. Drømmen stopper imidlertid brått da Agne nekter å overlate klanens skip til kongen. Haralds sorgløse liv forvandles til et drama på liv og død.

Sigurddrakedreper.jpg

Sigurd Drakedreper (1989)
Tern4.gif
Regissør: Knut W. Jordfald og Lars Rasmussen
Norsk tale
Format: DVD
Medvirkende: Kristian Tonby, Per Jansen, Terje Strømdahl, Rulle Smit, Brit Elisabeth Haagensli, Per Kristian Indrehus

Handlingen foregår i vikingtiden. Jarlesønnen Sigurd Drakedreper er oppkalt etter en sagnhelt (Sigurd Favnesbane) Det forventes at han skal leve opp til sitt navn, og bli en sterk og våpenfør viking, som alle i hans slekt. Barnefilm basert på boka av Torill Thorstad Hauger.

Mini flag no.gif Bestill Sigurd Drakedreper på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Sigurd Drakedreper på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Sigurd Drakedreper på CDON (Sverige)

Vikingqueen.jpg

The Viking Queen (1967)
Tern4.gif
Regissør: Don Chaffey
Engelsk tale
Format: DVD
Medvirkende: Don Murray, Carita, Donald Houston, Andrew Keir, Adrienne Corri, Niall MacGinnis, Wilfrid Lawson, Nicola Pagett, Percy Herbert, Patrick Troughton, Sean Caffrey, Denis Shaw, Philip O'Flynn, Brendan Matthews, Gerry Alexander

Low-budget eventyrfilm. Tross filmens tittel er det riktignok ingen vikinger i filmen, men derimot både keltere og romere. Filmen har noen fantastiske kostymer og fri omgang med historiske fakta. Don Chaffey er kanskje best kjent for filmene Jason and the Argonauts og One Million Years B.C. han lagde sammen med legendariske Ray Harryhausen, og Walt Disneys Pete's Dragon.

Vikingwomen.jpg

The Saga of the Viking Women and the Voyage to the Waters of the Great Sea Serpent (1957)
Tern4.gif
Regissør: Roger Corman
Engelsk tale
Format: DVD
Medvirkende: Abby Dalton, Susan Cabot, Bradford Jackson, June Kenney, Richard Devon, Betsy Jones-Moreland m.fl.

En gjeng lettkledde vikingdamer seiler over havet for å finne sine forsvunne menn. B-film. Filmen har en viss underholdingsverdi som sådan.

Dragensfange.jpg

Dragens fange (И на камнях растут деревья) (1985)
Tern4.gif
Regissør: Stanislav Rostotskij og Knut Andersen
Manus: Aleksandr Aleksandrov, Stanislav Rostotskij og Grennadij Sjumskij
Norsk tale
Format: DVD-R
Medvirkende: Lise Fjeldstad, Tor Stokke, Aleksander Timosjkin, Petronella Barker, Torgeir Fonnlid

Vikinghøvdingen Torir og mennene hans er på vikingtokt i Gardarike. Under et landsbyangrep tar de unggutten Kuksja til fange og fører han ut til skipet. Torir tror gutten bringer lykke med seg. Han tar ham til seg som fostersønn og gir ham navnet Einar den sæle. I Norge blir Kuksja oppdratt som viking. Han møter Olav Herses barn Harald og Signy, sterke vennskapsbånd knyttes, men Signy er lovet bort til Sigmund.

Gliinvisori.jpg

Gli Invisori (The Invaders) (1961)
Også kjent som Erik The Conqueror og Fury of the Vikings.
Tern4.gif
Regissør: Mario Bava
Engelsk dubbing
Format: DVD og VHS
Medvirkende: Cameron Mitchell, Alice Kessler, Ellen Kessler, George Ardisson, Andrea Checchi, Franco Giacobini, Raf Baldassarre, Enzo Doria, Joe Robinson, Gianni Solaro, Franco Ressel, Livia Contardi, Folco Lulli, Françoise Christophe

Italiensk vikingfilm av Mario Bava. Filmen innholder en del volds- og kampsener og har en fri kunstnerisk omgang med historiska fakta. Bra underholdning som sådan. Mario Bava er kanskje best kjent for sine mange horrorfilmer som The Mask of Satan og Kill Baby Kill. Han har også regissert vikingfilmene Knives of the Avenger og The Last of the Vikings.

Knivesofavanger.jpg

I Coltelli del vendicatore (Knives of the Avenger) (1966)
Også kjent som Bladestorm, Viking Massacre og Raffica di Coltelli.
Tern3.gif
Regissør: Mario Bava
Engelsk dubbing, italiensk dubbing
Format: DVD
Medvirkende: Cameron Mitchell, Fausto Tozzi, Giacomo Rossi-Stuart, Luciano Pollentin, Amedeo Trilli, Elissa Pichelli

En av flere "spaghetti" vikingfilmer fra Mario Bava, denne også med amerikanske skuespilleren Cameron Mitchell i hovedrollen. Cameron Mitchell har hatt hovedroller i ikke mindre enn fem italienske vikingfilmer som Gli Invasori, Hermann der Cherusker, I Coltelli del vendicatore, I Normanni og L' Ultimo dei Vikinghi. Fire av disse filmene finner du her på siden. Knives of the Avenger er også muligens en inspirasjonskilde til Hrafn Gunnlaugssons eneste gode vikingfilm Hrafninn Flýgur (jfr. þungur hnífur).

Animated Epics - Beowulf (TV 1998).jpg

Animated Epics: Beowulf (1998)
Tern3.gif
Regissør: Yuri Kulakov
Engelsk
Format: DVD
Medvirkende: Derek Jacobi, Joseph Fiennes, Timothy West

Et animert eventyr for barn og voksne. Beowulf er en episk fortelling om heltemot, tapperhet og offer. Beowulf forteller historien om en ung dansk kriger kalt Beowulf som hjelper kong Hroagar og hans folk, som er blitt angrepet av monsteret Grendel.

Midgard1.jpg

Hem till Midgård - Säsong 1.1 (2003)
Tern3.gif
TV-Serie
Svensk tale, svensk undertekst
Format: DVD
Medvirkende: Fredde Granberg, Markoolio, Sara Sommerfeld, Johan Petersson, Stefan Roos

Hem till Midgård är en brutal komediserie som tar dig tillbaka till den gamla vikingatiden och byn midgård, det sista asafästet i Svea rike.

Mini flag no.gif Bestill Hem till Midgård - Säsong 1.1 på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Hem till Midgård - Säsong 1.1 på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Hem till Midgård - Säsong 1.1 på CDON (Sverige)

Midgard2.jpg

Hem till Midgård - Säsong 1.2 (2003)
Tern3.gif
TV-Serie
Svensk tale, svensk undertekst
Format: DVD
Medvirkende: Fredde Granberg, Markoolio, Sara Sommerfeld, Johan Petersson, Stefan Roos

Mini flag no.gif Bestill Hem till Midgård - Säsong 1.2 på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Hem till Midgård - Säsong 1.2 på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Hem till Midgård - Säsong 1.2 på CDON (Sverige)

Midgard3.jpg

Hem till Midgård - Säsong 2.1 (2003)
Tern3.gif
TV-Serie
Svensk tale, svensk undertekst
Format: DVD
Medvirkende: Fredde Granberg, Markoolio, Sara Sommerfeld, Johan Petersson, Stefan Roos

Mini flag no.gif Bestill Hem till Midgård - Säsong 2.1 på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Hem till Midgård - Säsong 2.1 på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Hem till Midgård - Säsong 2.1 på CDON (Sverige)

Midgard4.jpg

Hem till Midgård - Säsong 2.2 (2003)
Tern3.gif
TV-Serie
Svensk tale, svensk undertekst
Format: DVD
Medvirkende: Fredde Granberg, Markoolio, Sara Sommerfeld, Johan Petersson, Stefan Roos

Mini flag no.gif Bestill Hem till Midgård - Säsong 2.2 på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Hem till Midgård - Säsong 2.2 på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Hem till Midgård - Säsong 2.2 på CDON (Sverige)

Bildemangler.jpg

Sea Dragon (1990)
Tern3.gif
Regissør: Ágúst Guðmundsson
Engelsk tale, dansk undertekst
Format: DVD-R
Medvirkende: Graham McGrath, Bernard Latham, Janek Lesniak, Baard Owe, Øystein Wiik, Pat Roach, Trine Pallesen, Lisa Thorslunde, Eiry Palfrey, Holly Aird, Lasse Spang Olsen, Martin Spang Olsen, Anna Massey

TV-film av Ágúst Guðmundsson og langt ifra hans beste film. Han er bedre kjent for filmene Mávahlátur, Með allt á hreinu og vikingfilmen Útlaginn.

Clanofthecavebear.jpg

The Clan of the Cave Bear (Hulebjørnens klan) (1986)
Tern3.gif
Regissør: Michael Chapman
Engelsk tale
Format: DVD
Medvirkende: Daryl Hannah, Pamela Reed, James Remar, Thomas G. Waites, John Doolittle m.fl.

Crô-magnon-mennesket Ayla blir oppfostret av neandertalere. For å overleve må hun kjempe mot den sjalu Broud som en dag skal bli stammens leder. Filmen baserer seg på Jean M. Auel sin populære bok med samme tittel. Filmens regissør Michael Chapman har også laget vikingfilmen The Viking Sagas (se lenger ned).

Trollsyn.jpg

Trollsyn - sagnet om Jostedalsrypa (1994)
Tern3.gif
Regissør: Ola Solum
Norsk tale
Format: DVD-R
Medvirkende: Julia Onsager Steen, Liv Bernhoft Osa, Bjørn Willberg Andersen, Reidar Sørensen, Baard Owe, Oddbjørn Hesjevoll, Knut Husebø, Bjørn Sundquist, Inger Heldal, Svein Rønning, Hallvard Holmen, Espen Skjønberg m.fl.

Den store pesten i Norge ble kalt svartedauen og herjet i Europa rundt 1350. Den rammet Norge svært hardt og to tredjedeler av befolkningen døde. En av de viktigste bærerne av håpet om en nasjonal gjenfødelse ble sagnet om en liten pike som overlevde. Sagnet om Jostedalsrypa. Ola Solum har også regissert filmene Kvitebjørn Kong Valemon og Reisen til julestjernen.

Prinsvaliant.jpg

Prince Valiant (1954)
Tern3.gif
Regissør: Henry Hathaway
Engelsk tale
Format: DVD
Medvirkende: James Mason, Janet Leigh, Robert Wagner, Debra Paget, Sterling Hayden, Victor McLaglen, Donald Crisp, Brian Aherne

Prins Valiant er søn av den kristne vikingkongen av Scandia. Kongen lever i eksil etter å ha blitt styrtet av den hedenske vikingen Sligon. For å hjelpe sin far til å vinne tilbake riket drar Prins Valiant til kong Arthurs slott Camelot. På sin heroiske reise blir vikingprinsen forelsket i den vakre prinsesse Aleta.

Flukt (film).jpg

Flukt (2012)
Tern2.gif
Regissør: Roar Uthaug
Norsk tale, Dansk, Finsk, Norsk, Svensk undertekst
Format: DVD / Blu-ray
Medvirkende: Hallvard Holmen, Hans Jacob Sand, Ingrid Bolsø Berdal, Iren Reppen, Bjørn Moan, Tobias Santelmann, Isabel Christine Andreasen, Kristian Espedal, Milla Olin, Eirik Holden Rotheim, Richard Skog

Handlingen foregår i år 1363. Svartedauen har tatt livet av halve befolkningen. Mange reiser fra død og elendighet på jakt etter et bedre liv andre steder. Men landet er sparsomt befolket, og i fjellene herjer lovløse bander og et menneskeliv er lite verdt.
Mini flag no.gif Bestill Flukt på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Flukt på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Flukt på CDON (Sverige)

Tor Med Hammeren (film).jpg

Tor Med Hammeren (2011)
Tern2.gif
Regissør: Óskar Jónasson
Dansk, norsk tale
Format: DVD

Den unge smeden Tor drømmer om storhet, ære og respekt, men hans mor har andre og mer praktiske planer for ham. Ifølge legenden er han sønn av Odin, gudenes konge, og landsbyboerne tror at de lever under Odins guddommelige beskyttelse.
Mini flag no.gif Bestill Tor Med Hammeren på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Thor - Legenden fra Valhalla på CDON (Danmark)

Alfreddenstore.jpg

Alfred den store (Alfred the Great) (1969)
Tern2.gif
Regissør: Clive Donner
Engelsk tale, norsk undertekst
Format: DVD-R
Medvirkende: David Hemmings, Michael York, Prunella Ransome, Colin Blakely, Ian McKellen, Peter Vaughan, Alan Dobie, Julian Glover, Vivien Merchant, Julian Chagrin, Jim Norton, John Rees, Christopher Timothy, Peter Blythe, Sinéad Cusack

Filmen starter i år 871 i England hvor den 22-årige Alfred er prins. Han blir nærmest lurt til å lede kampen mot de danske vikinger og overta kronen, mens han egentlig ønsker å la seg prestevie. Filmen skildrer trefningene mellom kristne og hedenske vikinger. Jeg har også en dramatisert dokumentarfilm fra The History Makers Series: Alfred the Great (1994) DVD-R.

Raudaskikkjan.jpg

Den røde kappe (Rauða Skikkjan) (1967)
Tern2.gif
Regissør: Gabriel Axel
Islandsk dubbing
Format: DVD-R
Medvirkende: Gitte Hænning, Oleg Vidov, Gunnar Björnstrand, Eva Dahlbeck, Lisbeth Movin, Birgitte Federspiel, Henning Palner, Gisli Alfreðsson m.fl.

Gabriel Axel's første historiske film, en gjendiktning av sagnet om Hagbard og Signe. Filmen var en skandinavisk samproduktion filmet på Island og ble en fiasko. Gabriel Axel er bedre kjent for filmene Babettes gæstebud og vikingfilmen Prinsen af Jylland.

Iskuggahrafnsins.jpg

Í skugga hrafnsins (1988)
Tern2.gif
Regissør: Hrafn Gunnlaugsson
Islandsk tale, svensk undertekst
Format: DVD
Medvirkende: Reine Brynolfsson, Tinna Gunnlaugsdóttir, Egill Ólafsson, Sune Mangs, Kristbjörg Kjeld, Helgi Skúlason, Johann Neumann, Helga Bachmann

Ravnens skygge er en oppfølger til filmen Ravnen Flyr (Hrafninn flýgur). Kampen om makt på Island i sagatiden mellom to familier.

Mini flag no.gif Bestill Í skugga hrafnsins på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Í skugga hrafnsins på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Korpens skugga på CDON (Sverige)

Last of the Vikings.jpg

L'ultimo dei Vikinghi (1961)
Også kjent som Last of the Vikings.
Tern2.gif
Regissør: Giacomo Gentilomo
Engelsk dubbing
Format: DVD
Medvirkende: Cameron Mitchell, Edmund Purdom, Isabelle Corey, Hélène Rémy, George Ardisson m.fl.

Italiensk vikingfilm av Giacomo Gentilomo. Harald og hans yngre bror Guntar returnerer til Norge etter 10 år i viking og finner sin far myrdet og landet tatt over av den onde Sveno. Den amerikanske skuespilleren Cameron Mitchell har hovedrollen i denne filmen, men han har hatt hovedroller i ikke mindre enn fem italienske vikingfilmer. Fire av disse filmene finner du her på siden.

Tarkan Viking kani (small).jpg

Tarkan Viking kani (1971)
Tern2.gif
Regissør: Mehmet Aslan
Tyrkisk tale
Format: DVD
Medvirkende: Kartal Tibet, Eva Bender, Seher Seniz.

Almighty Thor (2011).jpg

Almighty Thor (2011)
Tern1.gif
Regissør: Christopher Ray
Engelsk tale, undertekst svensk, norsk, dansk
Format: DVD
Medvirkende: Cody Deal, Patricia Velásquez, Kevin Nash

Armageddon nærmer seg, og krigen i Agård raser. Innen Odin faller, lykkes han med å gjemme sin magiske hammer et sted på jorden. Nå hviler verdens skjebne på sønnen Thor, som må finne hammeren og beseire demonguden Loke i den endelige kampen.

Mini flag no.gif Bestill Almighty Thor på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Almighty Thor på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Almighty Thor på CDON (Sverige)

Leifur Eiriksson.jpg

Leif Erickson, Discoverer of North America (2000)
Tern1.gif
Regissør: Phil Nibbelink
Islandsk tale
Format: DVD
Medvirkende: (islandsk utgave) Laddi, Edda Björgvinsdóttir, Unnur Sól Ingimundardóttir.

Amerikansk animasjonsfilm. En kraftig omskriving av sagaen om Leif Eiriksson og oppdagelsen av Amerika.

Hvitivikingurinn.jpg

Hvíti Víkingurinn (Den Hvite Viking) (1991)
Tern1.gif
Regissør: Hrafn Gunnlaugsson
Islandsk tale, norsk, svensk og engelsk undertekst
Format: DVD-R
Medvirkende: Maria Bonnevie, Gottskálk D. Sigurdarson, Þorstein Hannesson, Thomas Norström, Egill Ólafsson m.fl.

Jeg har også den fire timer lange TV-serieversjonen i fire deler med svensk undertekst på DVD-R

Året er 999 e.kr. På et høvdingssete i Norge gjøres det klart til bryllup. Like i nærheten har kong Olav Tryggvason og Tangbrand prest samlet sammen en hærstyrke som er klar til å angripe gården. Mens bryllupsfesten fortsatt pågår kommer overfallet, de som ikke blir drept blir tatt til fange. Når Olav får vite at brudgommen Askur er sønn av Islands lovsigesmann, vil Olav sende han til Island med oppdrag å kristne folket der. For å presse Askur til å følge hans befaling, tar Olav bruden Embla til gissel og lover at han skal få henne tilbake når oppdraget er utført. Hrafn Gunnlaugsson har laget mye dårlig film. Dette er en av dem.

Embla 2007.jpg

Embla (2007)
Tern1.gif
Regissør: Hrafn Gunnlaugsson
Islandsk tale engelsk undertekst
Format: DVD
Medvirkende: Maria Bonnevie, Gottskálk D. Sigurdarson, Þorstein Hannesson, Thomas Norström, Egill Ólafsson m.fl.

Directors Cut av Den Hvite Viking

Bödeln och skökan DVD.jpg

Bödeln och skökan (Böðullinn og skækjan) (1986)
Tern1.gif
Regissør: Hrafn Gunnlaugsson
Svensk tale, islandsk og engelsk undertekst
Format: DVD
Medvirkende: Niklas Ek, Stephanie Sunna Hockett, Kjell Bergqvist, Per Oscarsson, Kjell Tovle, Sune Mangs m.fl.

Tv-drama etter novelle av Ivar Lo Johansson. En uskyldig smed blir dømt tildøden men unslipper dødsstraffen ved å selv bli bøddel. Hrafn Gunnlaugsson har laget mye dårlig film. Dette er en av dem.

Thenorseman.jpg

The Norseman (Vikinghøvdingen) (1978)
Tern1.gif
Regissør: Charles B. Pierce
Engelsk tale
Format: DVD-R
Medvirkende: Lee Majors, Cornel Wilde, Mel Ferrer, Jack Elam, Susie Coelho, Christopher Connelly

Året er 1006, og vikinger fra Norge (Helgeland) drar over havet til Vinland for å finne ut hvor det har blitt av en vikinghøvding. Han og hans menn er tatt til fange av indianere, men den nye Vinlandsekspedisjonen klarer til slutt å befri dem.

Inormanni.jpg

I Normanni (Conquest of the Normans) (1962)
Tern1.gif
Regissør: Giuseppe Vari
Engelsk dubbing
Format: DVD-R
Medvirkende: Cameron Mitchell, Geneviève Grad, Ettore Manni, Philippe Hersent, Piero Lulli, Paul Muller, Franca Bettoia

Fransk-italiensk low budget vikingfilm. En blanding av sammenfallende tidsepoker.

Beowulf1998.jpg

Beowulf (1998)
Tern1.gif
Regissør: Graham Paker
Engelsk tale, tekstet på norsk, dansk, svensk
Format: DVD
Medvirkende: Christopher Lambert, Rhona Mitra, Götz Otto, Layla Roberts

En megakalkun med Christopher Lambert i hovedrollen.

Thevikingsagas.jpg

The Viking Sagas (Víkingasaga) (1995)
Tern1.gif
Regissør: Michael Chapman
Engelsk tale
Format: DVD-R
Medvirkende: Ralf Moeller, Ingibjörg Stefánsdóttir, Sven-Ole Thorsen, Þórir Waagfjörð, Hinrik Ólafson

The Viking Sagas av Michael Chapman (bedre kjent for The Clan of the Cave Bear) er kort sagt en kalkun. Filmet på Island med ukjente islandske amatørskuespillere. Filmen har overhode ingen underholdingsverdi.

Myrkrahofdinginn.jpg

Myrkrahöfðinginn (Mørkets høvding) (2000)
Tern1.gif
Regissør: Hrafn Gunnlaugsson
Islandsk tale, svensk undertekst
Format: DVD-R
Medvirkende: Benedikt Árnason, Sara Dögg Ásgeirsdóttir, Hilmir Snær Guðnason, Hallgrímur H. Helgason, Guðrún Kristín Magnúsdóttir, Alexandra Rapaport, Jón Sigurbjörnsson, Jón Tryggvason

TV-serie i 4 deler. En ung prest i et hungerslammet Island på 1600-tallet overtar et presteembete. Komplikasjoner oppstår når han faller for en vakker tjenestepike i stedet for den gamle enken som han i følge loven må overta. Hrafn Gunnlaugsson har laget mye dårlig film. Dette er kanskje den verste.

Pathfinder.jpg

Pathfinder - Legend of the Ghost Warrior (2007)
Tern1.gif
Regissør: Marcus Nispel
Engelsk tale, tekstet på norsk, dansk, svensk
Format: DVD
Medvirkende: Karl Urban, Moon Bloodgood, Russell Means, Clancy Brown

Amerikansk versjon av den norske filmen Veiviseren.

Mini flag no.gif Bestill Pathfinder på CDON (Norge)
Mini flag dk.gif Bestill Pathfinder på CDON (Danmark)
Mini flag se.gif Beställ Pathfinder på CDON (Sverige)

Andre filmer med innslag av vikinger / barbarer

Vikingwars.jpg

Barbarians.jpg

Spiritsoficeland.jpg

Alfredthegreat.jpg

TV-opptak / Dokumentarfilmer

DVD
Stenristarna 3/3.
Häxornas Tid.
Arns rike.
Vættir landsins - Sögur af álfum, tröllum og draugum.
Norman Conquests - The Harrying og the North.
Viking Wars The Norse Terror.
The Battle of Hastings 1066.
The Barbarians are coming.
   - 1. Vikings.
   - 2. Goths.
A History of Britain, 6/6 BBC.

DVD-R (Jernalder - Vikingtid - Middelalder)

Fyrsta ferðin - saga landafundanna, RUV.
Den keltiska gåtan, SVT.
Germaner, SVT.
Vikingafurstinnan, SVT.
Erik den rødes saga 3/3 DR.
Folket som forsvant - et norrønt mysterium, NRK.
Havets Fuldblod 2/2 DR.
Tusenårsresan, 3/3 SVT.
   - I Hövdingarnas tid
   - Runstenarnas tid
   - Stenkyrkornas hemligheter
Vikingar i Väst, SVT / Vetenskapens värld.
Vikingar i Öst, SVT / Vetenskapens värld.
Vikingar på Birka, SVT / Vetenskapens värld.
Urnes stavkirke - gudshus og fortidsminne, NRK.
Blood of the vikings 5/5, BBC.
Solformørkelse i 536, DR.
Viking Voyages.
Barbarians: In a Time of Shadows.
Barbarians: Out of the Shadows.
Alfred The Great.
De geniale vikingene : Designet for krig.
De geniale vikingene : Beseiret av egen suksess.
The Viking Deception. DVD-R
En klang fra engang - Vikingetidens musik, DR.
Kaupang - på leting etter vikingbyen, NRK.
Kaupang - by eller markedsplass?, NRK.
Magnus Magusson Vikings 3/3, BBC.
De første menneskene i Oslo, NRK.
Diverse korte reportasjer:
   - Vikinger på Svalbard?, NRK.
   - Vikingenes segl, NRK.
   - Vikingenes segl, SVT.
   - Nye arkeologiske funn på Gotland, SVT.
   - Bergkristaller, SVT.
   - Eide høvdingen, NRK.
   - I Leiv Eriksson kjølfar, NRK.
   - Med Islendingur til Vinland, DR.
   - Det bygges ett skepp (om bygget av Vidfamne), SVT.
   - Vidfamne, SVT.

DVD-R (Bronsealder)

Mosefund 2/2 DR.
Bronze age massacre.
Murder in the bog (om Gråballemannen).
Gudinnen Nerthus, SVT.
Helleristninger i landskabet, DR.
Hvad mosen gemte, DR.

DVD-R (Fortidsmennesker - steinalder)

Walking with cavemen.
Ultimate survivor.
Before we ruled the earth 2/2.
   - 1. Hunt or be hunted
   - 2. Mastering the beasts
Oldtidens sexliv (Steinalderen).
The Neanderthal Enigma.
Neanderthals On Trial.
Neanderthal, BBC.
Apemann.

DVD-R (Andre emner - tidsperioder / kulturer)

Samenes historie, 3/3 NRK.
Ur det förflutnas dunkel, 3/3 SVT.
   - Mellan Sanskrit och Hakkorset.
   - Ett asiatiskt folk vid Östersjön?
   - Lamna ditt land din släkt och ditt hjem.
Jakten på Odin - Thor Heyerdahl vs. Gro Steinsland, NRK.
The Romans in Europe and Palestine.
Alexander den store.
Spartanerne.
Pompeii - The last day.
Islam i Europa.
Hermans historie, SVT.

DVD-R (Folklore)

The Spirits of Iceland.
Besatt av bjørn, NRK.
Folktro i förort, SVT.
Magiske instrumenter, NRK.
Nissen, DR.

VHS

Runstenar, UR-akademin. (mangler en del)
Vikingfest på Shetland, NRK.
Dokumentarfilm om ismannen Ötzi, SVT.
De drog i viking, 6/6 NRK.
Det vilda tänkandet (om samisk shamanisme) SVT.
Varför firar vi jul? SVT.
Jakten på Odin - om Heyerdahls utgravninger i Azov Russland, NRK.

DivX - MPG - AVI

Historien om Norge, 16/16 NRK.
Trail of the Vikings, BBC.
Lost Treasures Of The Ancient World - Dark Age England.
Ancient Warriors - Vikings.
Barbarians - Mongols.
Barbarians - Huns.
Barbarians - Goths.
Barbarians - Vikings.
Stone Age Columbus, BBC.
Vikings - Fury from the North.
The Iceman Murder.
Rebuilding Stonehenge.