Billeder fra Ganløse

Billeder fra Danmark

Koordinater for Asserhøj

Brudehøje

Koordinater for Brudehøje

Ganløse Ore

Ganløse Ore er rig på fortidsminder. Her har mennesker gennem alle tider i Danmarks historie arbejdet og derved sat sine spor. Stenalderfolkene byggedepher gravhøje til deres døde, det samme gjorde bronze- og jernalderfolkene. Oldtidsfolkene dyrkede jorden, og deres agre kan endnu svagt erkendes enkelte steer. Fra yngre tider er der spor efter bI.a. kalkgravning, veje og ikke mindst fra selve skovdyrkningen. Denne gravhøj er en stor, men ødelagt langdysse. To steder i den østlige halvdel og ét sted i den vestlige halvdel er der foretaget store nedgravninger. Her har formentligt ligget dyssekamre. Dyssen er 33 m lang, 8 m bred, og 1,25 m i højden. I nordsiden ses endnu en enkelt randsten ca. 5 m fra østenden.

Koordinater for Ganløse Ore

Rønnemosegård