Et vers om kampen ved Färlev

Fra heimskringla.no
Hopp til: navigasjon, søk
Har du husket å støtte opp om ditt favoritt kulturprosjekt? → Bli en Heimskringla-venn og gi et bidrag til Heimskringla.no.

Velg språk Norrønt Islandsk Norsk Dansk Svensk Færøysk
Denne teksten finnes på følgende språk ► Dansk.gif


Skjaldekvad


Íngimarr af Aski Sveinsson
† 1134


Et vers om kampen ved Färlev

fra Orkneyinga saga[1]


oversat (gendigtet) af Jesper Lauridsen

Heimskringla.no

© 2018Tekstgrundlaget for denne oversættelse er Guðbrandur Vigfússon: Orkneyinga saga, London, 1887


En trold, tror jeg,
trak mig til Färlev;
jeg kom til strid her
med stadig ulyst.
Elmebuens
brodde traf mig,
og Ask ser jeg
aldrig mere.Note:

  1. I 1134 strides Harald Gille og Magnus den Blinde om kongemagten i Norge. 10. august kommer det til kamp ved Fyrileif (Nu Färlev i Bohuslän i Sverige). Kong Harald lider nederlag og flygter til Danmark. Ingemar fra Ask kæmper på Haralds side og falder, men når dog at kvæde dette lille vers.

HEIMSKRINGLA er et privat initiativ. Prosjektet mottar ikke noen form for offentlig støtte. Vi har kun utgifter og ingen faste inntekter. Kostnader til teknisk drift og utstyr bæres av privatpersoner. Alle økonomiske bidrag mottas derfor med stor takk. Ønsker du eller ditt foretak å støtte prosjektet økonomisk? Ta gjerne kontakt med oss, eller bruk vårt norske kontonummer 97105024499. Du kan også støtte oss via vårt Vipps-nummer 78431. For utenlandske bidrag bruk vårt IBAN-nummer NO6897105024499, med SWIFT-kode: DNBANOKK eller SEPA-kode: SKIANOBB. En kan også overføre penger til HEIMSKRINGLA via PayPal eller vippse via mobilen til 78431. Vi selger også fast annonseplass på venstre sidemeny til rimelig pris. Alle bidragsytere krediteres med navn for sine bidrag.