FJ-Litteraturhist.Bd.2 - De gamle slægtsagaer

Disse sagaer kunde ordnes på forskellige måder og efter forskellige principer. Man kunde tage særlig hensyn til lighed i indhold og den mer eller mindre stærkt fremtrædende ensartethed af de skildrede personer og begivenheder. Eller man kunde holde sig til det ydre omfang eller den tid, i hvilken sagaernes indhold foregår. Vi vil her foretrække at gå frem i geografisk orden og behandle sagaerne gruppevis efter begivenhedernes skueplads. Skønt dette princip kan siges at være noget mekanisk, har det dog sine fordele. Det må nemlig betragtes som sikkert, at sagaerne er blevne til i de egne, hvor de foregår; netop det må da være interessant, at behandle hver gruppe for sig og sammenligne dem indbyrdes. Vi begynder da med: Borgarfjord-Myre gruppen.