FJ-Litteraturhist.Bd.2 - Vers af fyrstedigte

F. Digte og vers uden forfatternavne.

c) Vers af mere eller mindre bestemmelige fyrstedigte

Om Olaf kyrres landsforsvar haves et halvvers: »som skjalden siger«. — Om Magnus barfods sejlads fra Norge (år 1103) to smukke vers, hvoraf det sidste synes at tilhøre et arvekvad (?). — Af to forskellige digte om Skule jarl (d. 1240), det ene drotkvædet, det andet hrynhent, haves ét vers af hvert; de handler om begivenheder i 1221 og 1235.

Fuldstændig ubestemmelige er forskellige vers og versdele i den 3. grammatiske afhandling, hvoraf de fleste handler om konger og deres krigstog og bedrifter; nogle af dem hører vistnok sammen.

Morginsól, et fuldstændig ukendt digt, hvoraf et halvvers haves; indholdet erotisk. — Striðkeravísur, hvoraf et vers haves; den ukendte forfatter synes at udtale sin længsel og håb; også erotisk.