Hjelp:Bøker

Fra heimskringla.no
Hopp til: navigasjon, søk
Har du husket å støtte opp om ditt favoritt kulturprosjekt? → Bli en Heimskringla-venn og gi et bidrag til Heimskringla.no.

Norsk.gif


Bøker fra engelsk Wikipedia.
Nederst i navigasjonsmenyen til venstre finnes det flere utskriftsmuligheter, blant annet kan du nå lage dine egne bøker som blir lagret som PDF-filer. Disse kan enten lastes ned og leses som e-bøker eller skrives ut lokalt eller også bestilles som egne opptrykk.

Lag en bok

Du lager en bok ved å lete opp tekster på heimskringla.no og i hver enkelt av de du vil ha med så trykker du på «Legg til denne siden i boka di» (øverst til venstre på siden). Alle sider som blir lagt til lagres så lenge du er innlogget. Når du er ferdig så klikker du på «Vis bok».

Du kan nå velge hvor du vil lagre boken; enten på en underside til din brukerside – hendig når boken først og fremst er interessant for deg selv, eller som en underside til denne siden – hendig når boken er interessant for flere. Du vil også få muligheten til å omorganisere plasseringen av artiklene, du kan gjøre kapittelindeling og sette en innledning før boken lagres unna.

Til slutt kan du velge om du vil lage et PDF-dokument eller et ODF-dokument, eller om du vil bestille boken trykt og innbundet. Trykking og innbinding blir gjort av pediapress.com, et tysk print on demand-forlag som samarbeider med Wikimedia Foundation. 10% av det du betaler for slike forberedte bøker går til Wikimedia. Prisen for slike bøker er 8 euro for de første 100 sidene og deretter 3 euro ekstra for hver 100 sider i tillegg til dette.

Hva blir med

Stort sett vil all informasjon i artiklene tas med. I tillegg tas det med en liste over alle skribenter som har bidratt til artikkelen, denne legges til etter hver artikkel, og i slutten av boken tas det med en kopi av lisensen som gjelder for det som er tatt med. En del maler tas ikke med i utskriften.

Eksterne lenker


HEIMSKRINGLA er et privat initiativ. Prosjektet mottar ikke noen form for offentlig støtte. Vi har kun utgifter og ingen faste inntekter. Kostnader til teknisk drift og utstyr bæres av privatpersoner. Alle økonomiske bidrag mottas derfor med stor takk. Ønsker du eller ditt foretak å støtte prosjektet økonomisk? Ta gjerne kontakt med oss, eller bruk vårt norske kontonummer 97105024499. Du kan også støtte oss via vårt Vipps-nummer 78431. For utenlandske bidrag bruk vårt IBAN-nummer NO6897105024499, med SWIFT-kode: DNBANOKK eller SEPA-kode: SKIANOBB. En kan også overføre penger til HEIMSKRINGLA via PayPal eller vippse via mobilen til 78431. Vi selger også fast annonseplass på venstre sidemeny til rimelig pris. Alle bidragsytere krediteres med navn for sine bidrag.