Olaf Hansen biografi

Olaf Hansen

Olaf Hansen

Olaf Jonas Hansen, dansk Forf., f. 28. Decbr 1870 i Nakskov. H. blev privat dimitteret 1888, tog Embedseksamen med nord. Sprog som Hovedfag 6 Aar efter, og modtog 1906 Statsansættelse som Lærer ved Katedralskolen i Aarhus, hvor han virker som Adjunkt. H.'s usædvanlige Øre for Rim og Rytme har igennem Aarene givet sig Udslag i en Rk. Digtsamlinger, ligesom han med megen poetisk Virkning har fordansket Samlinger af nyere isl. Lyrik og oversat den ældre Edda. Ogsaa som dram. Forf. har H. forsøgt sig, med et mindre Lejlighedsspil, et Par Operatekster til Aug. Enna's Musik, og de større Arbejder »I Rungsted Kro«, Dramatisering af en Episode i Ewald's Liv, opført paa det kgl. Teater 1914 — utvivlsomt H.'s mest kunstneriske Indsats — og Æventyrkomedien »Tornerose« (1916), spillet paa Aarhus-Teatret.
J. Cl.

Kilde: Salmonsens konversationsleksikon (1915-1930)