Udsigt over Indholdet Odins Ravnesang (FM)

Odins Ravnes Sang
Eller Fortale-Digtet

Udsigt over indholdet af Odins Ravnesang

I. Digterens teosofisk-mystiske indledning (1). Aserne betages af sörgelige anelser; men över forgæves de sædvanlige spaadomskunster da Urd eller den strenge skæbne bevogtede visdommens kar (2). De raadspörger to dværge som drömmefortolkere (3). Deres svar udgör resten af denne afdeling - handlende om verdens undergang (4-5).

II. Idunnas, Ivaldes datters nedfart fra Yggdrasil til dybet (6). Hendes sorg i dette fangenskab (7). Hun iföres en ulveham for at kunne udforske underverdenens löndomme (8). Odin udsender Heimdal, Brage og Loke for at indhente hendes orakelsvar (9). Deres nedfart til afgrunden. Odin lytter i Lidskjalf eller Zenith til den forventede samtale (10).

III. Heimdals spörgsmaal til Idunna (11). Hun svarer kun med hyppige taarer (12). Lignelsesvis fölger her en mytisk episode om mörkets og sövnens fremkomst og fölger; tillige synes den at hentyde til misteltenen og dens virkninger (13-14). Alle udsendingenes forsög mislykkes (15). Heimdal og Loke vender tilbage, men Brage bevogter sin hendaanende ægtemage (16).

IV. Heimdal og Loke farer paa vindens vinger til Vingolf, hvor aser og asynjer er forsamlede til et gilde (17). De hilser Odin og guderne (18). Gæstebudets beskrivelse (19). Samtaler over bordet om rejsens udfald og de bedste midler til at naa de önskede spaadomssvar (20-21). Odin udsætter raadsforsamlingen til næste morgen, da enhver imidlertid kunne, i nattens stilhed, overveje sagen (22). Solens nedgang. Gildet hæves. Natten bryder frem (23).

V. Digterisk skildring over dagens, morgenrödens og solens fremkomst (24). Mörkets aanders hastige flugt til afgrunden (25). Heltene rejser sig, natten forsvinder og Heimdal bestiger gudebroen (26).