Pigen der slog sit lårben

Den hellige biskop Torlaks jærtegnsbog

Tekstgrundlaget for denne oversættelse er Hið íslenska bókmenntafélag: Biskupa sögur, København, 1858

Det hændte samme efterår efter dette, at en næsten voksen datter af den kvinde, som blev skoldet[1], var udsat for et slemt fald og kom til skade med lårbenet. Hun fik frygtelige smerter i benet og kunne ikke støtte på det og var nærmest ude af stand til at sove. Hun blev ført til Reykjaholt og var dér meget længe, men der skete ingen bedring. Hun måtte hele tiden bæres ud og ind. En aften blev det fortalt, at man havde påkaldt den salige biskop Torlak for at få en god høst og bedring af vejret, og det syntes at have hjulpet. Pigen blev meget grebet af dette, og hun påkaldte den salige biskop Torlak og bad om hans barmhjertighed. Og den følgende nat åbenbarede en mand i sorte klæder sig for hende og strøg hende over benet. Men om morgenen, da hun vågnede, kunne hun gå støttet til en stok, og hun blev hurtigt fuldstændig helbredt. Man hørte snart om dette mirakel i hele landet, og alle priste Gud og den salige biskop Torlak.

Note:

1. Se Nr. 23